Om oss

Tro det eller ej, men Slättarps Gård firar 10 år den 24 oktober 2020.
Om vi hade haft utrymme och tid skulle vi kunna skriva en roman eller varför inte göra en film om denna galna resa ute på landet. Istället bjuder vi på en kort tillbakablick för er som är nyfikna:

Det började med att en mamma och hennes son står på ovanvåningen i deras nybyggda hus och tittar ut över fälten. Blickarna fästs mot en övergiven gård som reser sig lite kusligt och ensligt ute på åkern, samtidigt med en lantlig charm. Vad finns på gården, är det fortfarande djur eller finns det möjligtvis stora häftiga skördemaskiner där? Drömmen om att få skapa något, som aldrig blir begränsat i form av få små ytor, gjorde att mamman – Charlotta – kontaktade bonden på gården för att fråga om det fanns några planer för det övergivna stället? Segerslätt som familjen heter och som har verkat på gården sedan sekelskiftet, visade sig vara öppna för idéer och förslag. Med tankens kraft, hårt jobb och en tro på varandra, kunde vi ett par år senare bjuda in till något helt annat än en klassisk bondgård ute på Söderslätt.

Vi är många som har varit delaktiga i denna historia. Det har varit flera huvudrollsinnehavare och ännu fler biroller, men man gör aldrig en film utan ett team och alla är lika värdefulla och viktiga. Sist, men inte minst, publiken! Om ni inte hade köpt biljetter och återkommit när det varit nya premiärer, så hade vi kunnat stå här med våra fina lokaler. Stort tack! Hipp hipp hurra, hurra, hurra!

lenzi_charlotta_anna

Gårdens historia

Gårdens historia

Slättarps Gård har funnits i över 100 år och här har det drivits lantbruk och djurhållning fram till år 2000. Gården har varit i familjen Segerslätts ägor i tre generationer fram till vi tog över. Det har alltid varit en levande gård med anknytning till många i bygden med omnejd. En mötesplats då som nu!Vår dröm har varit att skapa en plats där man mår bra, hittar inspiration och köplust, äter gott, träffar vänner och familj, får vara kreativ och få en känsla av välbefinnande. Vi vill erbjuda en stimulerande, otvungen och välkomnande miljö. Vår ledstjärna är att allt vi gör, ska vi göra för att vi brinner för det och för att vi tror på det. Vår drivkraft finns i vår övertygelse om att många känner som oss samt delar vår passion och våra värderingar.

Vi är nu inne på vårt tionde år och har mognat i vårt koncept. Slättarps Gård är vuxet och smakfullt, men samtidigt lekfullt och varierande.

Hur det hela började

Allt började 2005 då jag lämnade Malmö för Skegrie. Drömmen om att skapa ett unikt ställe hade funnits ett tag. Ett unikt ställe, som inte begränsade mig utan som kunde växa i takt med nya idéer. Skissblocket åkte fram och jag började rita hur hela stället skulle se ut, långt innan jag ens hade upptäckt Slättarps Gård. Det unika stället – Slättarps Gård – fanns rakt framför mitt dåvarande hus. Endast de vackra fälten låg emellan.Vad jag inte visste då var att efter några år av förhandlingar, envishet, samarbeten och målmedvetenhet skulle jag stå med ett kontrakt i handen. Ett kontrakt och halva delen av dagens befintliga lokaler renoverade. En livstilsbutik med café mitt ute på vischan. Min mamma i caféet och jag själv i butiken – det var just så det började år 2010.

Vi kämpade mot den kallaste vintern på mycket länge och gjorde allt för att hålla gnistan vid liv och behålla känslan av att det här kommer att bli bra.

Ett par år senare gick Roger in i verksamheten på heltid och vi utökade vår modeavdelning, möbler och öppnade upp för events i vår festlokal. Ungefär samtidigt kom Lenzi in i bilden och vi ville gärna ha med honom i vårt team. Snart var även han ombord – beredd att ta över caféet och öppna sin restaurang. 2018 kom Anna in som delägare i butiken och tillsammans fortsätter vi att utveckla Slättarps Gård i samma positiva anda.

Den första kämpiga vintern känns nu väldigt långt borta. Nu står vi med utökade lokaler, en framgångsrik restaurang och ett lyckat koncept – ett helt unikt ställe.

Den sanna sagan om Slättarps Gård fortsätter såklart. Frågan är bara: Vad ska nästa kapitel handla om?

Välkomna till Slättarps Gård – lekfullt i rum & tid

/Charlotta

Hur det hela började 01
Hur det hela började 02
Hur det hela började 03

Slättarps Gård 2010