ATELJÉ

I huvudbyggnadens västra del finns Slättarps ateljé – en kreativ öppen mötesplats. Ateljén rymmer ett konstgalleri, showroom, öppna studios och kreativa arbetsplatser. Här möts besökare och kreatörer i en inspirerande miljö med fokus på skapande. Ateljén ligger anslutning till restaurangen med entré mot gårdsplanen.

 

Galleri Jack & Wolf

 

PÅGÅENDE UTSTÄLLNING

Ola Blomgren
Pär Wolfner

29 mars – 28 maj 2023

 

jackandwolf.se

 

KONTAKT

Pär Wolfner
par@jackandwolf.se

Marina Jackler
marina@jackandwolf.se

Ola2

Keramik

 

Fyra Malmö-keramiker, alla med olika stilar, olika tekniker och olika inriktningar, visar och säljer sin keramik i Slättarps Ateljé. 

Anna Malmsjö-Ahlberg (Lerbruket Studio) vill göra vardagen vackrare och roligare och sätta mer färg på den, genom roliga färgkombinationer och härliga pastellfärger. Agnes Gawel (Pots & Knobs by Agnes) har en särskild förkärlek för krukor och knoppar, och vill att keramiken ska bli en del av hemmets inredning. Maria Richardsson (Studio Latitud) älskar kontrasten mellan rå lera och blank glasyr, ofta i jordnära färger, och hoppas att hennes keramik ska förgylla vardagen där den hamnar. Cecilia Baylav (KCB Pottery) bygger objekt i keramik som lockar fram nyfikenhet hos betraktaren, och hon gillar att sväva ut och bygga större och unika objekt.

 

studiolatitud.se
lerbruket-studio.myshopify.com

 

KONTAKT

Cecilia Baylav, KCB Pottery
ceciliabaylav@yahoo.com

Anna Malmsjö Ahlberg, Lerbruket studio
anna@lerbruket.se

Maria Richardsson, Studio Latitud
maria@studiolatitud.se

Agnes Gawels, Pots & Knobs
agnes.gawel@hotmail.com

Keramik

Caroline Löfqvist

 

Med en önskan om att framhäva vikten av naturens betydelse, läkekraft och magi, skapar Caroline Löfqvist färgstarka akrylmålningar på canvasduk. Hon arbetar i ett flöde mellan pensel och själ, och hjärtat är alltid med i skapandeprocessen. Med varje målning följer ett budskap. Välkommen att möta Caroline när hon målar på öppen yta i Slättarps ateljé!

 

collectedart.se

 

KONTAKT

Caroline Löfqvist
kontakt@collectedart.se 

caroline

TUNG

 

TUNG är ett nytt svenskt möbelföretag i samarbete med Höganäs Verkstad, en välrenommerad verkstad med en historia som sträcker sig tillbaka till 1893.

Idag består TUNGs kollektion av unika möbler i svenskt hållfast stål, producerade för hand i Höganäs. Deras vision är att skapa nästa generations möbler, med tidlös design och högkvalitativa material.

TUNG – Design med ett lätt samvete

 

tunghoganas.se

tung

Smart Form Sweden

 

Smart Form Sweden är ett småskaligt och lokalt förankrat företag med egen designstudio och tillverkning i Vellinge. Form, funktion och långlivade, lokala och naturnära material är i fokus.

Produkterna, som i huvudsak är inredningsobjekt, möbler och konstobjekt för hem- och offentligmiljö såväl inne som ute, tillverkas på ett hantverksmässigt sätt med kund och kvalitet i centrum.

Även återbruksobjekt som fått en ny skepnad och ett nytt liv återfinns i produktportföljen. Dessutom så kan vissa inredningsdetaljer beställas enligt önskat mått och i önskad kulör.

 

smartform.se

 

KONTAKT

Robert Bengtsson
robert.bengtsson@smartform.se

image002

Camilla Ekberg Smycken

 

Camilla Ekbergs kreativa ådra speglas i hennes ombytliga stil vilket hennes unika smyckekollektioner visar. Det är alltid känslan och den inre passionen för färger och brytning som styr skapandet, alltifrån färgstarkt och glatt till höstens och vinterns mörkare stunder då Camilla känner sig närmre naturen än någonsin.

Camilla Ekbergs kreativitet är stark och hon förhåller sig fullkomligt öppen inför skaparprocessen och vet sällan på förhand exakt hur ett verk kommer ta sig till uttryck.

 

camillaekberg.se

 

KONTAKT

Camilla Ekberg
info@camillaekberg.se

17-ny

Gallgallo

 

Gallgallo grundades 2022 av de tre entreprenörerna och vännerna Sandra, Jonny och Sanny. Bosatta i södra Sverige mitt i den pulserande storstadsregionen Köpenhamn och Malmö saknade de väskor som både hade en unik design och hög funktionalitet.

Gallgallo har sedan starten fokuserat på att våga sticka ut och utmana den traditionella väskindustrin med väldesignade väskor i hög hållbar kvalitet och funktionalitet.

 

gallgallo.se

Galgallo set blue bag 006

Cup of Light – Helping hand

 

När Anna Hansson gick in genom portarna till barnhemmet LADLI i Indien möttes hon av en smittande kärlek och glädje från personalen och alla barn. Hon kände sig hel - allt föll på plats! Här hittade Anna hem och ville så gärna dela med sig av sin glädje, kreativitet och bidra på något sätt...

Genom att köpa en Cup of Light ger ni både ljus o värme till er själva eller en vän, men framför allt till utsatta gatubarn i Indien. För varje såld kopp går 100 kr oavkortat till LADLI, Jaipur, Indien. 100 kr = mat, rent vatten och en säker plats för ett barn i en månad.

 

KONTAKT

Anna Hansson
annainreder70@gmail.com

image_6483441

RANKELLFOTO

 

Rankellfoto är ett fotoföretag i Höllviken/Skåne som drivs av fotograf och bildkreatör Jessica Rankell. Jessica arbetar med fotokonst och specifika uppdrag inom stilleben/produktfoto, interiör, livsstil och porträtt.

Energi och stillsamhet, organiskt ordnat, oordnat – där i detta skapar Jessica sin fotokonst. Fotografierna är inspirerade av natur, meditation och mental närvaro för att skapa en avkopplande känsla och att komma tillbaka till här och nu. Värme och välbefinnande till kala väggar som inspirerar till en varm och harmonisk inredning. Fotografier som stimulerar betraktarens alla sinnen. En förnimmelse av lugn och en känsla av här och nu. Fokus.

 

rankellfoto.com

bild_slättarpshemsida_websize

So Lovely

 

Michaela Davholt är fotografen bakom So Lovely och är en av Sveriges främsta nyföddfotografer.

Den nyfödda stunden är försvinnande kort och innan du vet ordet av det har den första speciella tiden glidit dig mellan fingrarna. De små detaljerna, de skrynkliga händerna och den ihopkrupna bebisen som bara för ett ögonblick sedan bara gjorde sig påmind från insidan.

 

michaeladavholt.se

45606F15-C722-42BF-A7A3-2D78ABF4A4EF

Hyr en plats

Vill du vara med och bli en del av Slättarps ateljé? Läs mer »

slattarps_logot_vit

SLÄTTARPS GÅRD
Västra Värlingevägen 139-9
231 69 Skegrie

 

ÖPPETTIDER:

Butiker:

Onsdag–fredag 11:00–17:00, lördag–söndag 11:00–16:00

Ateljé och galleri:

Onsdag–söndag 11:00–16:00

Café och restaurang:

Onsdag–fredag 11.00-16.00
Lördag–söndag 11.00–15.30

Köket stänger 15.00 alla dagar.

Denna webbplats är producerad av Didacta Produktionsbyrå.