ATELJÉ & GALLERI

I huvudbyggnadens västra del finns Slättarps ateljé – en kreativ öppen mötesplats. Ateljén rymmer ett konstgalleri, showroom, öppna studios och kreativa arbetsplatser. Här möts besökare och kreatörer i en inspirerande miljö med fokus på skapande. Ateljén ligger anslutning till restaurangen med entré mot gårdsplanen.

Galleri Jack & Wolf

 

PÅGÅENDE UTSTÄLLNING

Pär Wolfner

23 aug – 29 okt 2023

Konstnär Pär Wolfner skapar abstrakta landskap i ständig rörelse. Med sina rötter i den småländska skogen och mer än 20 års erfarenhet inom design är drivkraften i hans konstnärskap att experimentera. Att på olika sätt producera intressanta texturer och effekter för att skapa ett visuellt djup och en känsla av ett fruset ögonblick – som kan vara för evigt.

 

jackandwolf.se

 

KONTAKT

Pär Wolfner
par@jackandwolf.se

Marina Jackler
marina@jackandwolf.se

Foto: Rankellfoto
Foto: Rankellfoto

TUNG

 

TUNG är ett nytt svenskt möbelföretag i samarbete med Höganäs Verkstad, en välrenommerad verkstad med en historia som sträcker sig tillbaka till 1893.

Idag består TUNGs kollektion av unika möbler i svenskt hållfast stål, producerade för hand i Höganäs. Deras vision är att skapa nästa generations möbler, med tidlös design och högkvalitativa material.

TUNG – Design med ett lätt samvete

 

tunghoganas.se

Foto: Rankellfoto
Foto: Rankellfoto

Smart Form Sweden

 

Smart Form Sweden är ett småskaligt och lokalt förankrat företag med egen designstudio och tillverkning i Vellinge. Form, funktion och långlivade, lokala och naturnära material är i fokus.

Produkterna, som i huvudsak är inredningsobjekt, möbler och konstobjekt för hem- och offentligmiljö såväl inne som ute, tillverkas på ett hantverksmässigt sätt med kund och kvalitet i centrum.

Även återbruksobjekt som fått en ny skepnad och ett nytt liv återfinns i produktportföljen. Dessutom så kan vissa inredningsdetaljer beställas enligt önskat mått och i önskad kulör.

 

smartform.se

 

KONTAKT

Robert Bengtsson
robert.bengtsson@smartform.se

Foto: Rankellfoto
Foto: Rankellfoto

Camilla Ekberg Smycken

 

Camilla Ekbergs kreativa ådra speglas i hennes ombytliga stil vilket hennes unika smyckekollektioner visar. Det är alltid känslan och den inre passionen för färger och brytning som styr skapandet, alltifrån färgstarkt och glatt till höstens och vinterns mörkare stunder då Camilla känner sig närmre naturen än någonsin.

Camilla Ekbergs kreativitet är stark och hon förhåller sig fullkomligt öppen inför skaparprocessen och vet sällan på förhand exakt hur ett verk kommer ta sig till uttryck.

 

camillaekberg.se

 

KONTAKT

Camilla Ekberg
info@camillaekberg.se

Foto: Rankellfoto
Foto: Rankellfoto

RANKELLFOTO

 

Rankellfoto är ett fotoföretag i Höllviken/Skåne som drivs av fotograf och bildkreatör Jessica Rankell. Jessica arbetar med fotokonst och specifika uppdrag inom stilleben/produktfoto, interiör, livsstil och porträtt.

Energi och stillsamhet, organiskt ordnat, oordnat – där i detta skapar Jessica sin fotokonst. Fotografierna är inspirerade av natur, meditation och mental närvaro för att skapa en avkopplande känsla och att komma tillbaka till här och nu. Värme och välbefinnande till kala väggar som inspirerar till en varm och harmonisk inredning. Fotografier som stimulerar betraktarens alla sinnen. En förnimmelse av lugn och en känsla av här och nu. Fokus.

 

rankellfoto.com

Foto: Rankellfoto
Foto: Rankellfoto

Keramik – KCB Pottery

 

Cecilia Baylav (KCB Pottery) bygger objekt i keramik som lockar fram nyfikenhet hos betraktaren. Hon gillar att sväva ut och bygga större och unika objekt.

 

KONTAKT

Cecilia Baylav, KCB Pottery
ceciliabaylav@yahoo.com

Foto: Rankellfoto
Foto: Rankellfoto

Caroline Löfqvist

 

Med en önskan om att framhäva vikten av naturens betydelse, läkekraft och magi, skapar Caroline Löfqvist färgstarka akrylmålningar på canvasduk. Hon arbetar i ett flöde mellan pensel och själ, och hjärtat är alltid med i skapandeprocessen. Med varje målning följer ett budskap. Välkommen att möta Caroline när hon målar på öppen yta i Slättarps ateljé!

 

collectedart.se

 

KONTAKT

Caroline Löfqvist
kontakt@collectedart.se 

Foto: Rankellfoto
Foto: Rankellfoto

Cup of Light – Helping hand

 

När Anna Hansson gick in genom portarna till barnhemmet LADLI i Indien möttes hon av en smittande kärlek och glädje från personalen och alla barn. Hon kände sig hel - allt föll på plats! Här hittade Anna hem och ville så gärna dela med sig av sin glädje, kreativitet och bidra på något sätt...

Genom att köpa en Cup of Light ger ni både ljus o värme till er själva eller en vän, men framför allt till utsatta gatubarn i Indien. För varje såld kopp går 100 kr oavkortat till LADLI, Jaipur, Indien. 100 kr = mat, rent vatten och en säker plats för ett barn i en månad.

 

KONTAKT

Anna Hansson
annainreder70@gmail.com

Foto: Rankellfoto
Foto: Rankellfoto

Hyr en plats

Vill du vara med och bli en del av Slättarps ateljé? Läs mer »

slattarps_logot_vit

SLÄTTARPS GÅRD
Västra Värlingevägen 139-9
231 69 Skegrie

info@slattarpsgard.se

 

ÖPPETTIDER:

Butiker, ateljé & galleri:

Onsdag–fredag 11:00–17:00
Lördag–söndag 11:00–16:00

 

Café & restaurang:

Onsdag–fredag 11.00-17.00
Lördag–söndag 11.00–16.00

Serveringen stänger en halvtimme innan gården stänger. Köket stänger 15.00 alla dagar.

Denna webbplats är producerad av Didacta Produktionsbyrå.