ATELJÉ & GALLERI

I huvudbyggnadens västra del finns Slättarps ateljé – en kreativ öppen mötesplats. Ateljén rymmer ett konstgalleri, showroom, öppna studios och kreativa arbetsplatser. Här möts besökare och kreatörer i en inspirerande miljö med fokus på skapande. Ateljén ligger anslutning till restaurangen med entré mot gårdsplanen.

Galleri Jack & Wolf

 

PÅGÅENDE UTSTÄLLNING

Pär Wolfner

Konstnär Pär Wolfner skapar abstrakta landskap i ständig rörelse. Med sina rötter i den småländska skogen och mer än 20 års erfarenhet inom design är drivkraften i hans konstnärskap att experimentera. Att på olika sätt producera intressanta texturer och effekter för att skapa ett visuellt djup och en känsla av ett fruset ögonblick – som kan vara för evigt.

 

jackandwolf.se

 

KONTAKT

Pär Wolfner
par@jackandwolf.se

Marina Jackler
marina@jackandwolf.se

Foto: Rankellfoto
Foto: Rankellfoto

Inredningsobjekt – Smart Form Sweden

 

Smart Form Sweden är ett småskaligt och lokalt förankrat företag med egen designstudio och tillverkning i Vellinge. Form, funktion och långlivade, lokala och naturnära material är i fokus.

Produkterna, som i huvudsak är inredningsobjekt, möbler och konstobjekt för hem- och offentligmiljö såväl inne som ute, tillverkas på ett hantverksmässigt sätt med kund och kvalitet i centrum.

Även återbruksobjekt som fått en ny skepnad och ett nytt liv återfinns i produktportföljen. Dessutom så kan vissa inredningsdetaljer beställas enligt önskat mått och i önskad kulör.

 

smartform.se

 

KONTAKT

Robert Bengtsson
robert.bengtsson@smartform.se

slättarpsv41_rankellfoto-9399

FOTO – RANKELLFOTO

 

Rankellfoto är ett fotoföretag i Höllviken/Skåne som drivs av fotograf och bildkreatör Jessica Rankell. Jessica arbetar med fotokonst och specifika uppdrag inom stilleben/produktfoto, interiör, livsstil och porträtt.

Energi och stillsamhet, organiskt ordnat, oordnat – där i detta skapar Jessica sin fotokonst. Fotografierna är inspirerade av natur, meditation och mental närvaro för att skapa en avkopplande känsla och att komma tillbaka till här och nu. Värme och välbefinnande till kala väggar som inspirerar till en varm och harmonisk inredning. Fotografier som stimulerar betraktarens alla sinnen. En förnimmelse av lugn och en känsla av här och nu. Fokus.

 

rankellfoto.com

slättarpsv41_rankellfoto-9371

Smycken – Camilla Ekberg

 

Camilla Ekbergs kreativa ådra speglas i hennes ombytliga stil vilket hennes unika smyckekollektioner visar. Det är alltid känslan och den inre passionen för färger och brytning som styr skapandet, alltifrån färgstarkt och glatt till höstens och vinterns mörkare stunder då Camilla känner sig närmre naturen än någonsin.

Camilla Ekbergs kreativitet är stark och hon förhåller sig fullkomligt öppen inför skaparprocessen och vet sällan på förhand exakt hur ett verk kommer ta sig till uttryck.

 

camillaekberg.se

 

KONTAKT

Camilla Ekberg
info@camillaekberg.se

slättarpsv41_rankellfoto-9425_1

SKULPTUR - Lisa Lindahl

Golden Repair - att exponera sprickor och omfamna det icke perfekta

Den japanska metoden att reparera keramik med lack och guld, kallad kintsugi, inspirerar till att synliggöra sprickor och omfamna det brustna. Istället för att dölja skadorna, framhävs de med guld, vilket gör dem vackra och värdefulla.

Denna metod påminner oss om att omfamna vår sårbarhet och att se skönheten i att vara ömtålig.
Lisas konst syftar till att väcka känslor hos betraktaren. Om hennes konst kan skapa en känslomässig respons och fånga betraktarens uppmärksamhet, anser hon att hon har lyckats.

Lava Art Studio
Lisa Lindahl, Malmö

 

www.lisalindahl.se

 

slattarpsatelje-0015

Keramik – KCB Pottery

 

Cecilia Baylav (KCB Pottery) bygger objekt i keramik som lockar fram nyfikenhet hos betraktaren. Hon gillar att sväva ut och bygga större och unika objekt.

 

KONTAKT

Cecilia Baylav, KCB Pottery
ceciliabaylav@yahoo.com

slattarps_juni_rankellfoto-7278 (1)

FOTO – MELI Art & Pics

Med kameran som ständig följeslagare försöker fotograf Jonas P Ström fånga naturens skiftningar under sina många och långa promenader. För Jonas handlar fotografering om att fånga det vackra runtomkring oss och den extremt stora variationen vi har med årstiderna. Han fascineras av så väl stillheten i skymningen med alla ljud från olika djur som när stormen drar in och vågorna slår höga mot kusterna.

För Jonas har ljuset stor betydelse och skillnaden gör sig påmind med 7,5 timmars dagsljus under vintern till magiska 17,5 timmar vid sommarsolståndet. Solens ljus i kombination med vind/moln/vatten gör att soluppgångar och solnedgångar blir unika i färg och form.

Ofta är det korta ögonblick och det gäller att fånga dem innan de har passerat. Ett fotografi är ett tidsdokument över den exakta sekund man trycker på avtryckaren. Ett ögonblick som inte kommer igen men som tack vare kameran finns kvar.

image00062

Foto – Emyvision

 

Att fotografera är Emilia Ahlgrens största passion och drivkraften är att träffa nya människor, skapa fina bilder och att på så sätt skapa nya möjligheter. Förutom konstfoto, arbetar hon främst med olika hustillverkare, kökstillverkare, mäklarbyråer, hotell, porträtt, reportage etc, allt som har med inredning och miljöbilder att göra, även reportage och porträtt. Emilia älskar att vara ute på olika platser och fånga ljuset där.

 

emyvision.com

image00070

KONST – Caroline Cedergren

Abstrakt och figurativ konst. Caroline har målat och tecknat så länge hon kan minnas. Stora verk med fokus på ljus och färg är ofta det hon dras till och som hon målar som mest.

Caroline tycker också om att ta måla på uppdrag från beställare. Då får hon lyssna in och förstå och det blir en spännande resa tillsammans med sin uppdragsgivare.

Caroline är stationerad i Malmö.

 

www.konst.se/carolinecedergren

slattarpsatelje-0012

Hyr en plats

Vill du vara med och bli en del av Slättarps ateljé? Läs mer »

slattarps_logot_vit

SLÄTTARPS GÅRD
Västra Värlingevägen 139-9
231 69 Skegrie

info@slattarpsgard.se

ORDINARIE ÖPPETTIDER:

BUTIKER
Onsdag–fredag 11:00–17:00
Lördag–söndag 11:00–16:00

ATELJÉ OCH GALLERI
Onsdag–söndag 11:00–16:00

MÖTEN & EVENT
Ladan och Villa Slättarp
Kontakt: info@villaslattarp.se

CAFÈ OCH RESTAURANG
11:00 – 16:30  Ons – Fre
11:00 – 15:30  Lör – Sön

Köket stänger 15:00 alla dagar.
Serveringen stänger 30 min. innan gården stänger.

Denna webbplats är producerad av Didacta Produktionsbyrå.