EVENT

Det finns så mycket som ryms inom ordet Event. Det ena året är inte det andra likt här på Slättarp, våra lokaler förändras i takt med att vi växer därför är det svårt att berätta om vilka typer av event vi kommer att kunna erbjuda. Vi älskar konst, musik, fest, marknader, utställningar, workshops, träning och allt som gör livet roligt. Det som står klart är den fina stora ladan på gården har renoverats och kan tas i bruk september 2021, ladan som plockats ner från Sockerbruket i Trelleborg i början av 1900-talet för att sättas upp på Slättarp och stå sig stark genom alla år.
Lokalen är magisk, förtrollande och möjligheterna är oändliga.Renoverad yta är drygt 400m2 men kan justeras efter ändamål, den är inte isolerad vilket gör den optimal från maj-september.Till sommaren 2022 ska det även finnas toaletter i anslutning till ladan.Detta är möjligheternas lokal, är du intresserad av att hyra eller för mer information kontakta Charlotta på info@slattarpsgard.se

 

IMG_8547
event3
event2

Utställning: CENTRUM

IMG_6947

Denna utställning är en hyllning till livet, himlen, havet, skogen och fälten.

I en värld som aldrig kommer att bli sig lik igen, där naturen spelar en stor roll för vårt mående och där vi hittar kraft och energi i en orolig tid.

Vi bjuder in till en visuell upplevelse där konstnärernas målningar och textilier möter blomsterhav och vackra installationer.

Utställningens namn: CENTRUM

Datum: 3–12/9 2021

Plats: Slättarps Gård, Västra Värlingevägen 139-9, 23169 Skegrie

Öppettider: kl. 11.00–16.00

Pris: 120 kr

Kontakt: info@slattarpsgard.se

Ylva Mårtensson

Konstnär

Konstnären Ylva Mårtensson, illustratör samt målare av min egna inre värld, konsten. Människor och känslor jagar jag i mitt måleri. Ansiktsdrag och penseldrag där uttryck skall fångas och samsas. Stort och färgstarkt enligt mig själv. Människor i stilla stunder är nog det som fastnar oftast på min målarduk. Ofta dyker en fågel upp, dem närmar sig bara när vi är lugna.

KARIN LINDSTEDT KIRCHHOFF

Konceptdesigner

Karin Lindstedt Kirchhohff är en konstnärlig konceptdesigner som är utbildad på Beckmans designhögskola. Varje uppdrag eller konstverk Karin skapar är unikt och skiljer sig alltid från det föregående, men ändå är det alltid lika självklart och lätt att se att det är skapat av just Karin. Inspirationen till Karins projekt kommer ofta från känslor och miljöer, och hennes färdighet med pennan tillåter henne att arbeta på ny ideer när och var som helst. Naturens unika former, ljus, vindar, och färger fyller henne med inspiration och det är i skogen, vid havet eller i hennes trädgård Karin föredrar att skapa. Här ritar hon formerna till sina projekt, inspirerad av de fyra elementen.

Susanne Buch Petersen

Textildesigner

Susanne Buch Petersen är textildesigner utbildad på Kungliga Konstakademien i Köpenhamn. Hon arbetar med väv och tryck utifrån intentionen att skapa tidlösa och hållbara verk. Inspirationen härrör ur inre ordlösa upplevelser, som får liv i hennes utmärkande alster där konception och medvetenhet står i centrum.

Madeleine Sjöberg Curk

Florist

Madeleine är en kreativ själ med en otrolig kärlek till blommor. Att skapa med blommornas olika färger, former och botaniska material är mer ett kall än ett yrke för henne Madeleine skapar personliga blomsterverk som speglar hennes livskraftiga personlighet och naturliga känsla för komposition. Madeleine driver blomsterateljén på Slättarpsgård.

CHARLOTTA HEDBERG

Utställningskurator

En lite halvtokig kreatör och projektledare som ser möjligheter i det mesta och älskar utmaningar.
Slättarpsgård blev hennes livsprojekt för drygt 12 år sedan, gården hon bor på, äger och driver tillsammans med ett gäng härliga entreprenörer. Hennes passion är att utveckla, utmana, skapa miljöer, event och spännande koncept tillsammans med kreativa människor. Utställningen har fått växa fram och är delvis ett utryck för den bröstcancers om hon drabbades av 2020 - ett sätt att tacka livet.

ANNA HANSSON

Utställnings co-ordinator & inredare

Anna Hansson inredaren, inspiratören och den kreativa konsulten som älskar att mixa gammalt och nytt, med förkärlek till det antika. Delägare i Slättarps Gård Lifestyle AB som hon har tillsammans med Charlotta.

SUSANNE ELLBERG

Utställnings assistent

Susanne är en eldsjäl och en fena på att hitta rekvisita och ovanlig kuriosa. Susanne har varit med på Slättrarpsgård nästan från början och fortsätter att tillföra inspiration och fantastiska idéer.

Christoffer Lomfors

Fotograf

Christoffer Lomfors är fotograf. Han rör sig mellan still och rörlig bild, och gör mestadels kommersiella uppdrag med utgångspunkt i studio i Malmö.

Han älskar när det spontana och organiska får röra till en i detalj genomarbetad plan, och hävdar att det måste sprudla med energi i projekten annars blir det inget liv i bilderna.

slattarps_logot_vit

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Slättarps Gård.

ÖPPETTIDER:

Onsdag–fredag kl. 11.00-17.00

Lördag & söndag kl 11.00–16.00

 

ÖPPETTIDER: Café och Restaurang

Onsdag–fredag kl. 11.00-16.00
(Köket stänger kl. 15.00)

Lördag & söndag kl 11.00–15.30
(Köket stänger 15.00)

 

Måndagar och tisdagar är hela gården stängd.

ADRESS:

Slättarps Gård

Västra Värlingevägen 139-9

231 69 Skegrie

Denna webbplats är producerad av Didacta Produktionsbyrå.