Slättarps Kulturförening

Kulturupplevelser på den skånska slätten

Slättarps kulturförening tillgängliggör samtida konst, design och konsthantverk för allmänheten genom utställningar och programverksamhet på Slättarps Gård. I huvudbyggnadens västra del driver föreningen Slättarps ateljé – en kreativ öppen mötesplats. Ateljén rymmer ett konstgalleri, showroom, flexibla ytor för workshops och möten, öppna studios och kreativa arbetsplatser. Här möts besökare och kreatörer i en inspirerande miljö med fokus på skapande.

Andra kulturarrangemang som musik, teater och dans ryms i den 400 kvm omsorgsfullt renoverade ladan, som plockades ner från Sockerbruket i Trelleborg i början av 1900-talet för att sättas upp på gården. I ladan finns plats för utställningar, konserter, teater, dans, filmvisningar, seminarier eller workshops i en vacker kulturmiljö.

Slättarps kulturförening bedriver kulturverksamhet på skånska landsbygden för att främja utvecklingen av Söderslätt som besöksmål och bidra till regionens och kommunens attraktivitet. Genom att skapa en mötesplats för professionella kulturutövare ges möjlighet att verka i Skåne även utanför städerna.

Slättarps kulturförenings evenemang är öppna för alla med särskilda satsningar för barn och unga. Målet är att främja kreativitet och bidra till att skapa en meningsfull fritid och ett hälsosamt liv för människor i alla åldrar. Hälsa och kulturupplevelser hör ihop.

Hör av dig till info@slattarpsgard.se om du vill blir stödmedlem eller veta mer!

Styrelse

– Marina Jackler, ordförande

– Pär Wolfner, kassör

– Charlotta Hedberg, vice ordförande

– Jessica Tornberg Rankell, ledamot

– Paul Jackler, ledamot

Program

17 december – Konsert ”Jul i kubik”

Den 17 december kommer vår magiska lada fyllas med glädje och julstämning under en fantastisk julkonsert. Upplev en eftermiddag fylld med glädje och magisk julstämning med en blandning av klassiska julsånger och moderna favoriter. Våra begåvade musikalstudenter kommer att sprida julglädje i kubik!

Läs mer

10 december – Motown-konsert i juletid

Välkommen till en söndag i Ladan med julstämning och sköna Motown-låtar med First Pancake. Sex musiker på scen med tre sångare, två blåsare och fullt komp. Vi radar upp hits av Diana Ross, Stevie Wonder, The Temptations, Jackson 5, Marvin Gaye och de andra 70-tals stjärnorna.

Läs mer

25 november – Öppen ateljé och invigning Väl & Själ

Träffa alla konstnärerna i ateljén tillsammans med Väl & Själs inspiratörer. Välkommen till en härlig dag med skapande på plats av skulpturer, måleri och ljus, lär dig mer om fotografering, barnaktiviteter, giveaways och olika erbjudanden.

Läs mer

Utställning – Ola Blomgren

Ola Blomgren 29 mars -23 april Ur mörka linjer som rör sig kors och tvärs över ljusa bakgrunder framträder ansiktena. Med få verktyg och begränsad färgskala skapar Ola Blomgren sina verk, uppslukad av stunden där intuition och improvisation får ta över. Resultatet blir ofta avskalade bilder där kontraster får fritt spelrum i känslor och visuellt…

Läs mer

Utställning – Pär Wolfner & Ylva Mårtensson

Pär Wolfner Ylva Mårtensson 11 feb – 5 mars 2023 Ylva Mårtensson är illustratör samt målare av sin egen inre värld. Hon jagar människor och känslor i sitt måleri. Ansiktsdrag och penseldrag där uttryck ska fångas och samsas. Stort och färgstarkt enligt henne själv. Människor i stilla stunder är det som oftast fastnar på hennes…

Läs mer

Slättarps ateljé

 

Slättarps ateljé och galleri

 

Slättarps lada

 

slattarps_logot_vit

SLÄTTARPS GÅRD
Västra Värlingevägen 139-9
231 69 Skegrie

info@slattarpsgard.se

 

ÖPPETTIDER:

BUTIKER
Onsdag–fredag 11:00–17:00
Lördag–söndag 11:00–16:00

ATELJÉ OCH GALLERI
Onsdag–söndag 11:00–16:00

CAFÈ OCH RESTAURANG

11:00 – 16:30  Ons – Fre
11:00 – 15:30  Lör – Sön

Köket stänger 15:00 alla dagar.
Serveringen stänger 30 min. innan gården stänger.

Denna webbplats är producerad av Didacta Produktionsbyrå.