SKF logo vit

Kulturupplevelser på den skånska slätten

Slättarps kulturförening tillgängliggör samtida konst, design och konsthantverk för allmänheten genom utställningar och programverksamhet på Slättarps Gård. I huvudbyggnadens västra del driver föreningen Slättarps ateljé – en kreativ öppen mötesplats. Ateljén rymmer ett konstgalleri, showroom, flexibla ytor för workshops och möten, öppna studios och kreativa arbetsplatser. Här möts besökare och kreatörer i en inspirerande miljö med fokus på skapande.

Andra kulturarrangemang som musik, teater och dans ryms i den 400 kvm omsorgsfullt renoverade ladan, som plockades ner från Sockerbruket i Trelleborg i början av 1900-talet för att sättas upp på gården. I ladan finns plats för utställningar, konserter, teater, dans, filmvisningar, seminarier eller workshops i en vacker kulturmiljö.

Slättarps kulturförening bedriver kulturverksamhet på skånska landsbygden för att främja utvecklingen av Söderslätt som besöksmål och bidra till regionens och kommunens attraktivitet. Genom att skapa en mötesplats för professionella kulturutövare ges möjlighet att verka i Skåne även utanför städerna.

Slättarps kulturförenings evenemang är öppna för alla med särskilda satsningar för barn och unga. Målet är att främja kreativitet och bidra till att skapa en meningsfull fritid och ett hälsosamt liv för människor i alla åldrar. Hälsa och kulturupplevelser hör ihop.

Program

September – Ledig lokal på Slättarps Gård

Nu har vi en möjlighet för dig som ta din verksamhet till en fantastisk plats och miljö. F r om i höst blir lokalen bredvid Ateljè Madeleine ledig!

Den här lokalen är verkligen unik och på bästa läge.

Läs mer

15 aug – Transformational Breathwork på temat ”Inre Barnet” i Ladan

Möt och ge ditt inre barn chans till läkning! På den inre resan tar vi oss an fem vanligt förekommande upplevelser under barndomen som ger avtryck i vuxenlivet.

Läs mer

10 aug – Musik på Verandan hos Villa Slättarp

Den 10 Augusti är det dags för KAIAK att göra premiär på Villa Slättarps veranda. Bandet har släppt över 130 låtar som har streamats över 80 miljoner gånger på Spotify.

Läs mer

26 juli – Vi kör igen! Babbel & bubbel Live hos Villa Slättarps

För er som missade Daniel Bentzen och Gustav Brandt förra gången, så kommer här en ny chans! Den 26:e juli tar vi sikte på ännu en oförglömlig kväll i Villa Slättarps trädgård, med stämningen på topp.

Läs mer

29 jun–7 juli – Sommarutställning på Slättarps Gård

Engleson Gallerier arrangerar i samarbete med Slättarps Kulturförening en samlingsutställning med 20 utställare som visar samtida konst i den nyrenoverade ladan från mitten av 1800-talet.

Läs mer

18 juni – Transformational Breathwork med 9D sound i Ladan

Välkommen på Transformational Breathwork med 9D sound i ladan den 18 juni kl. 19-21.
Den här Breathworken är för dig som vill bryta cykeln av ärvt beteende, skriva om din berättelse och återställa harmoni inom dig.

Läs mer

31 maj – Babbel & bubbel Live hos Villa Slättarps

Villa Slättarps bjuder in till en underbar kväll med musik, bubbel, babbel, skratt och gemenskap i villans trädgård. Musikerna Daniel Bentzen och Gustav Brandt kommer att skapa en oförglömlig kväll och sätter stämningen på topp med fantastisk musik, underhållning och roliga quiz. I utebaren Prosecco Blackbox kommer Prosecco Sweden erbjuda dryck både med och utan alkohol.

Läs mer

1 mar–26 maj – Konstutställning Pär Wolfner

Konstnär Pär Wolfner skapar abstrakta landskap i ständig rörelse. Med sina rötter i den småländska skogen och mer än 20 års erfarenhet inom design är drivkraften i hans konstnärskap att experimentera.

Läs mer

29 mars – Konstrunda och öppen ateljé

Välkommen till Slättarps Gård under årets konstrunda! På långfredagen är det Öppen Ateljé – då ateljéns kreatörer skapar på plats.

Läs mer

17 december – Konsert ”Jul i kubik”

Den 17 december kommer vår magiska lada fyllas med glädje och julstämning under en fantastisk julkonsert. Upplev en eftermiddag fylld med glädje och magisk julstämning med en blandning av klassiska julsånger och moderna favoriter. Våra begåvade musikalstudenter kommer att sprida julglädje i kubik!

Läs mer

10 december – Motown-konsert i juletid

Välkommen till en söndag i Ladan med julstämning och sköna Motown-låtar med First Pancake. Sex musiker på scen med tre sångare, två blåsare och fullt komp. Vi radar upp hits av Diana Ross, Stevie Wonder, The Temptations, Jackson 5, Marvin Gaye och de andra 70-tals stjärnorna.

Läs mer

25 november – Öppen ateljé och invigning Väl & Själ

Träffa alla konstnärerna i ateljén tillsammans med Väl & Själs inspiratörer. Välkommen till en härlig dag med skapande på plats av skulpturer, måleri och ljus, lär dig mer om fotografering, barnaktiviteter, giveaways och olika erbjudanden.

Läs mer

23 aug–29 okt – Konstutställning Pär Wolfner

Konstnär Pär Wolfner skapar abstrakta landskap i ständig rörelse. Med sina rötter i den småländska skogen och mer än 20 års erfarenhet inom design är drivkraften i hans konstnärskap att experimentera.

Läs mer

5 jul–20 aug – Konstutställning Margaretha Margo Olsson & Lisa Hilland

Margaretha Margo Olsson och Lisa Hilland ställer ut gemensamt med akvarellmåleri och design. Båda arbetar med naturen som utgångspunkt.

Läs mer

29 mars–2 juli – Konstutställning Ola Blomgren

Ur mörka linjer som rör sig kors och tvärs över ljusa bakgrunder framträder ansiktena. Med få verktyg och begränsad färgskala skapar Ola Blomgren sina verk, uppslukad av stunden där intuition och improvisation får ta över.

Läs mer

11 feb–26 mars – Konstutställning Ylva Mårtensson

Ylva Mårtensson är illustratör samt målare av sin egen inre värld. Hon jagar människor och känslor i sitt måleri. Ansiktsdrag och penseldrag där uttryck ska fångas och samsas.

Läs mer

STYRELSE SLÄTTARPS KULTURFÖRENING

– Marina Jackler, ordförande

– Charlotta Hedberg, vice ordförande

– Pär Wolfner, kassör

– Jessica Tornberg Rankell, ledamot

– Paul Jackler, ledamot

Kontakta oss

Hör gärna av dig om du har några frågor eller vill veta mer om Slättarps kulturförening.

Var god ange ett meddelande.

BLI MEDLEM I SLÄTTARPS KULTURFÖRENING

Välkommen att bli stödmedlem i Slättarps kulturförening! Medlemsavgiften är 50 kr. Fyll i formuläret nedan och betala avgiften till föreningens Swish-nummer 123 187 53 50. Tack för ditt stöd!

Var god ange ditt namn.
Var god ange ett ämne
Var god ange ett giltigt telefonnummer.
Var god ange ett meddelande.
Du måste acceptera villkoren.

Medlemsavgift för ordinarie medlemskap är 100 kr. En ordinarie medlem bidrar med ett större ideellt engagemang och har även rösträtt vid årsmöten. 

Slättarps ateljé

 

Slättarps ateljé och galleri

 

Slättarps lada

 

slattarps_logot_vit

SLÄTTARPS GÅRD
Västra Värlingevägen 139-9
231 69 Skegrie

info@slattarpsgard.se

ORDINARIE ÖPPETTIDER:

BUTIKER
Onsdag–fredag 11:00–17:00
Lördag–söndag 11:00–16:00

ATELJÉ OCH GALLERI
Onsdag–söndag 11:00–16:00

MÖTEN & EVENT
Ladan och Villa Slättarp
Kontakt: info@villaslattarp.se

CAFÈ OCH RESTAURANG
11:00 – 16:30  Ons – Fre
11:00 – 15:30  Lör – Sön

Köket stänger 15:00 alla dagar.
Serveringen stänger 30 min. innan gården stänger.

Denna webbplats är producerad av Didacta Produktionsbyrå.