oppen-atelje

29 mars 2024, kl. 11.00–16.00

Konstrunda och öppen ateljé

Välkommen till Slättarps ateljé och galleri under årets konstrunda!

långfredagen den 29 mars kl. 11–16 är det Öppen Ateljé på Slättarps Gård. Måleri, keramik och glas – träffa ateljéns kreatörer på plats. Vad händer bakom kulisserna i en konstnärs studio? Se hur konsten växer fram! I Slättarps ateljé möts besökare och kreatörer i en inspirerande miljö med fokus på skapande.

Konstrundan 29 mar – 7 apr 2024

Öppettider ATELJÉ OCH GALLERI

Onsdag–söndag 11:00–16:00

 

Måleri – PÄR WOLFNER

Konstnär Pär Wolfner skapar abstrakta landskap i ständig rörelse. Med sina rötter i den småländska skogen och mer än 20 års erfarenhet inom design är drivkraften i hans konstnärskap att experimentera. Att på olika sätt producera intressanta texturer och effekter för att skapa ett visuellt djup och en känsla av ett fruset ögonblick – som kan vara för evigt.

 

KERAMIK – KCB POTTERY

Cecilia Baylav (KCB Pottery) bygger objekt i keramik som lockar fram nyfikenhet hos betraktaren. Hon gillar att sväva ut och bygga större och unika objekt.

 

FOTOKONST – RANKELLFOTO

Energi och stillsamhet, organiskt ordnat, oordnat – där i detta skapar Jessica Rankell sin fotokonst. Fotografierna är inspirerade av natur, meditation och mental närvaro för att skapa en avkopplande känsla och att komma tillbaka till här och nu.

 

Måleri – Ylva Mårtensson

Ylva Mårtensson är illustratör samt målare av sin egen inre värld. Hon jagar människor och känslor i sitt måleri. Ansiktsdrag och penseldrag där uttryck ska fångas och samsas. Stort och färgstarkt enligt henne själv. Människor i stilla stunder är det som oftast fastnar på hennes målarduk.

 

LERA – MARIE HELGESSON

Marie, kvinnan bakom ”badkrukor” är en allkonstnär som sysslat med estetik i hela sitt liv. Badkrukorna görs av gamla krukor och vaser. Ny lera läggs på hela krukan, bröst modelleras, det slipas mycket för en skön och fin yta. Baddräkter i många vackra färgkombinationer målas på. Prickarna som sen blir mönster är Maries signum.

 

FOTOKONST – Jonas P Ström

Med kameran som ständig följeslagare försöker fotograf Jonas P Ström fånga naturens skiftningar under sina många och långa promenader. För Jonas handlar fotografering om att fånga det vackra runtomkring oss och den extremt stora variationen vi har med årstiderna.

 

GLAS – MATHS MATHSON

Att arbeta med glas känns naturligt för Maths Mathson som alltid har varit fascinerad av materialet och dess förmåga att växla färg och dimension i förhållande till hur ljuset förändras.

 

FOTOKONST – Emilia Ahlgren

Att fotografera är Emilia Ahlgrens största passion och drivkraften är att träffa nya människor, skapa fina bilder och att på så sätt skapa nya möjligheter. Emilia älskar att vara ute på olika platser och fånga ljuset där.

 

Betong och kork – Robert Bengtsson

Robert Bengtsson driver Smart Form Sweden som är ett småskaligt och lokalt förankrat företag med egen designstudio och tillverkning i Vellinge. Form, funktion och långlivade, lokala och naturnära material är i fokus.

slattarps_logot_vit

SLÄTTARPS GÅRD
Västra Värlingevägen 139-9
231 69 Skegrie

info@slattarpsgard.se

ORDINARIE ÖPPETTIDER:

BUTIKER
Onsdag–fredag 11:00–17:00
Lördag–söndag 11:00–16:00

ATELJÉ OCH GALLERI
Onsdag–söndag 11:00–16:00

CAFÈ OCH RESTAURANG

11:00 – 16:30  Ons – Fre
11:00 – 15:30  Lör – Sön

Köket stänger 15:00 alla dagar.
Serveringen stänger 30 min. innan gården stänger.

Denna webbplats är producerad av Didacta Produktionsbyrå.